Exchange

Fråga:Vi har för avsikt att föra över våra .pst-filer till er exchange-tjänst vilka inkluderar e-post, kontakter, kalendrar mm. Vidare har vi arkivfiler som vi tänkt ha kvar på vår nätverkslagring för att minska behovet av utrymme på er server. Hur fungerar detta med åtkomst från datorer innifrån nätverket/utifrån internet?

Svar: Om ni har för avsikt att föra över material från er pst fil gör ni detta efter ni skapat upp kontot i outlook på datorn. När kontot är uppmappat så öppnar ni datafiler och sedan drar över mailen från arkivfilerna till exchange-inkorgen eller respektive undermapp ni skapat. Alla filerna som ni laddar upp i denna inkorg/undermapp kommer kunna accessas både via outlook-klienten, webbmailen samt din Iphone.

---

Fråga:Synkningen till våra mobiltelefoner (iPhone), sker den via luften eller via kabel när vi är på kontoret?

Svar: Det ställer du in i Iphone om den ska "Push":a mailen eller inte. Pushar du mailen krävs dock en internetförbindelse så som 3G anslutning eller anslutning till trådlöst nätverk (tänk på att datatrafiken som skickas när du tar emot mail kostar pengar, se till att du har ett abonnemang där datatrafik ingår).

---

Fråga:Kommer våra kontakter att slås samman till en allmän adressbok?

Svar:Tyvärr är det här ett manuellt handpåläggande från er sida, då ni får exportera den kontaktbok ni har idag, för att sedan importera den när ni mappat upp ert exchangekonto. När den importen är klar ska den dock synkas både med iphonen och webbmailen automatiskt.

---

Fråga:Ingår Outlook Web Access i exchange-paketet som Ballou säljer?

Svar: Självklart gör den det!

---

Fråga: Hur är det med säkerheten? Antar att man jobbar på en krypterad lina när man jobbar i Exchange?

Svar: All trafik som körs i exchangemiljön går via en 256 bitars SSL-krytering.